Friday, August 27, 2010

Salam Ramadhan.. Nuzul Quran bertemu kembali..

Assalamualaikum wbt..

perghh.. lame gile aku xjenguk blog aku neh.. hai blog, berjumpa lg kite...

Salam Ramadhan.. Sedar x sedar bertemu semula Nuzul Quran. Macam biasa, bersempena hari ni kire anniversary utk aku. Tapi xpayah la nak elaborate lagi sbb cerita n sejarahnya tetap sama. Cuma yang berbeza, macamana penerimaan aku pada sejarah tu. Dulu mmg ada lg rasa dendam & marah tapi skrg, disebabkan da hampir 4 taun berlalu, so aku juz jadikan kisah tu selembar dalam kamus rentetan hidup aku. Optimisnya, ape yang berlaku dan pun berlaku so moving 4ward ke depan n jgn ulang kesilapan, tu la motto yang terbaru... InsyaAllah akan cuba dilaksanakan.

hmmm.. how n where should i start? Bkn pe.. Selama aku da lame xupdate blog ni, macam2 bende berlaku. Siyesly terlalu banyak! if i go through each event, rasenye xterlarat nak bercerita.. kalo pon boleh dishortlistkan, i make it into this way:-
* May 2009 - my brother's wedding
* July 2009 - my little angel, Eisya was born
* March 2010 - The most odious and miserable moment happened.. saat berpisah dgn Eisya n mummy dia.. best fren da resign n pindah balik.. (huhu..)
mujur la xjauh mane pindahnye. anytime leh jenguk bby aku.
* 10 April 2010 - New member's of Abu Talib's gang arrived.. Muhammad Adam Hayy
* 11 July 2010 - UNIKL... i'm now in position/ status = STUDENT.. hihi.
* 17 August 2010 - here i am..wake up early- having sahur, solat subuh, quran & updating
my blog

tu la sedikit sbnyak big event yg pnah berlaku.. Event yang mane paling menggemparkan? ya tuan2 n puan2.. event pada 10 april 2010 la yg paling happening!! Tu la hari yang sangat menggembirakan sbb lepas 9 bulan menunggu, maka member baru dalam famili pon sampai. Muhammad Adam Hayy B. mohammad Hafizuddin lahir kedunia pada jam 6.45ptg(lbh kurang).. Xde perkataan lain yang boleh diucapkan selain Alhamdulillah syukur yang amat2 sgt sbb Baby Adam lahir dgn selamat, sempurna n comel! Dia la permata hati Abi n umi, Atuk n Wan, Acik dani, Pocik Ajeh, Acik jaiey n Pocik Iwan... nnt aku cite lg perkembangan Adam kat label lain.. label khas utk Adam.

so mcmana nak elaborate event yg lain? hmmm.... memandangkan hari ni xsempat, aku akan cite len kali. bkn pe, pg ni da nak kua. mcm bese g lepak kat tmpat adik.. da xsmpat sgt dah ni... hihi

k la, till we meet again, tata.