Tuesday, June 28, 2011

KSSU.. the end~

tamat la sudah KSSU~
kat sini la aku kembali.. atas tilam nan empuk, kat umah yang damai. hurmmm... damai ke? hahaha.. menipu diri sendiri aku ni. hati macam nak pecah menahan perasaan, lagi cakap damai.. chitt! aku nak nangis ni.. tolongggggg!!!!
ni la hari dan saat yang paling aku xsuka. saat perpisahan. memang da lali dengar pepatah 'setiap yang bermula pasti ada akhirnya' tapi still tak leh nak cope. hadoi laa.... belagak macho pon xguna sebab ati da terlalu 'dadih'... memang la happy sampai umah dan tengok muka2 yang aku rindu tapi nape xleh mengatasi rindu pada yang aku tinggalkan? haishhhh... teruk suda aku ni.
sepanjang jalan tadi terasa berpasir je mata.. boleh gila aku dibuatnya sebab setiap tempat yang aku pakukan mata, mesti berebut2 memori nak msuk ke otak. setiap dialog yang penah dituturkan, synchronize dengan tempat2 yang aku lalu. haiyoooo... sesak nafas beb! tangan pon xbleh nak alih dr tempat bese.. terasa hangat lagi. sehangat ada jasadnya di sebelah..
pada aku, KSSU tu adalah dia. its all about sports, me and her. skang KSSU da habeh, so secara rasminya aku pon da kna balik. same goes to everybody. cepatnya masa berlalu~

tempoh seterusnya yang aku kna tunggu, SEBULAN. haaa kau, merasalah puas2 berguling gelimpang utk sebulan ni. hahaha.... sedangkan ada depan mata pon rindu, ni kan plak sememangnya jauh. HAIYOOOOOO~

KSSU da berakhir, tapi nape pertemuan pon ada pengakhirannya?? hurmmm.....

Thursday, June 9, 2011

let it by gone be by gone~

ermm... xtau dari mana nak mulakan.... nak stat ngan aktiviti harian la dulu. ape sangat yang berlaku skang ni eh? tiap hari ada training, ke hulu ke hilir keluar utk training dan makan. hahaha... tang ke hulu dan ke hilir tu mmg keunikan kiteorng dak badminton ni. xmacam game len, sume tempat da ada utk training. kna kat kiteorng, terhegeh2 mencari menatang court tu. alhamdulillah, berkat kesabaran dan panjangnya akal manager kiteorang, akhirnya 2 mggu terakhir training ni, kiteorang da dapat tmpat yg sempurna nak jalani latihan. thanx manager sayang! hahaha... aku la paling bertuah sbb manager ni bukan setakat manage team, dia la manager peribadi aku! sayang awak la cik manager!! latest tentang team badminton kssu kali ni, kiteorang berjaya mewujudkan team baru kssu versi junior SEMUA.. yay! (maafkan kami senior... tapi gap tu korg yang cipta..). dan kisah training malam tadi memang 1 pengalaman baru. 2 senario yang berbeza pada 2 personaliti yang berbeza.. tabik spring aku bagi kat seorang yang sbelum ni aku anggap dia agak sombong tapi sebenarnya dia 'down the earth' jugak.. sungguh! aku mmg tak pecaya tapi tu la hakikat. kesanggupan dia mendengar 'nasihat' dari seorang yang sangat rendah berbanding dia tu yang buat aku respek sangat2. mulanya segan gegile nak memandai2 bagi tunjuk ajar (da memang badminton ni la yg aku pandai... hik3). maklum la, org yang aku nak ajar tu bkn calang2.. tapi dia sanggup dengar. dari segan jadi seronok.. berkongsi ilmu dgn pensyarah aku sendiri, mcm tak caye je! seronok bila nampak senyuman dia yang BETUL2 SENYUM bila dia dapat tangkap pe yg aku tnjukkan.. hehe. 1st time aku bercakap dengan dia secara bukan akademik. she juz fine actually. paling kelakar, dia menempah aku utk trained dia lagi. ahaks! blushing dowh... insyaallah kalau xde aral ye miss... kan bagus kalau akk yang jadi kapel regu miss tu lebih terbuka pemikirannya.. jangan la berlagak sngat. ilmu yang ada kna berkongsi. walaupun kiteorng ni boleh dianggap pelajar dan kamu tu staff, tapi xsalah kan berkongsi pengalaman... ape daaa nyombong!

pe lagi eh? oo ye.. buat sis KSS, maafkan akk atas segalanya. tu la bukti bila nafsu menguasai akal. so semudah tu nak tulis bukan2 dan akhirnya menyinggung perasaan awak. ok2.. kite ttup cerita lama dan bukak cerita baru. saya tetap menyayangi kamu dan semuanya yang ada di samping saya. let the new era begin.. famili kita akan stick bersama sampai bila2. tegur la saya bila saya mula hanyut dan melupakan..

let it by gone be by gone~

Monday, June 6, 2011

kssu...

lame x update blog ni... xde la alasan lain melainkan bz semata2. sungguh ni! mmg bz bebenor. sejak check in 27hb lepas smpai la sekarang ni, aku ni da idup macam menteri. ke hulu ke hilir tau. bezanya menteri sibuk meeting, aku sibuk la ngan KSSU.. hak3! sebenarnya KSSu da jadi agenda ke2. xde la yang dpt mengatasi perasaan gumbira yang berlipat ganda dek dapat jua ketemu dgn 'buah hati' aku... hik3! sape la lagi kan??? akhirnya rindu terubat jugak lepas nampak dia turun dari bas yang bwk dorg kua dr utan ritu... daym! missed her so much! awal pg aku dpt berkongsi kegembiraan dan kerinduan 2 budak yang da terubat sebab dorg pon akhirnya dapat berjumpa. tapi tak tertanding la tahap kehepian aku, wahahahahahaha!! akhirnya aku tak tido sorg dah.... :)

minggu sukan dimulakan dengan aktiviti sjuta belia kat putrajaya.. weehee~ seronok lak dapat ber'dating' sambil beraktiviti. lepak kat perkampungan Tabung Haji memang menyeronokkan. da jadi rezeki si dia, kot jadi pemidato bidan terjun pon, xpasal je menang RM500! alaaa... da mmg bakatnye ada pada lidah dan akal dia. well, aku tumpang gembira la weh.. i have faith in her.. keyakinan dia, keyakinan aku jugak. caya lah sayang! yang penting.. kita dapat bersama semula.. tu la kemenangan sebenar, ceewah!

berbalik semula ke persediaan KSSU.. bangga jugak dapat join geng badminton. latihan da mula nampak bayangnya. mula dengan fitness dulu sblm latihan. Ya rabbi... fitness ke latihan ketenteraan??? sumpah loose abeh badan aku. sesakit2nya lepas join fitness.. betul ckp ex-coach, aku da ilang stamina. aduiiii.... bape2 hari dalam minggu pertama ni, aku betul2 kalah! tapi lebih menyakitkan bila terpaksa tengok dia memaksa diri nak join training. skang dia da injured. risau tgok terhencut2 mcm tu. xpe la sayang, nnt kite g spital yea. kna g jugak!

ckup la update kot stakat ni. esok ade latihan lagi. nak tdo da.. jom bby kite tdo.. c ya later mr.blog. nyte