Friday, September 30, 2011

i'm not belong here... again~

tak tau nape tetiba terasa macam ni. ada 1 perasaan menyelinap dan jauh kat lubuk ati ni terasa sedih sangat2. terima kasih Tuhan sebab takdirkan aku macam ni dimana aku mampu menyembunyikan perasaan tu. disaat ni betul2 terasa nak mengalah dan set back dari semua 'current status'. aku mula terasa berat nak melangkah. perasaan ni aku pernah rasa masa sem 1 dulu. sekali lagi terasa ketidakmampuan yang nyata. xboleh nak salahkan sesiapa melainkan diri sendiri. sekarang makin bertambah buruk rasanya. aku semakin menyusahkan orang disekeliling. 1 benda aku boleh overcome, aku dah boleh elak dari menyakitkan orang disekeliling tapi sekarang terasa menambah beban untuk orang menanggung. aku tak nak jadi macam ni. ibaratnya gali lubang, untuk kambus lubang lain tapi kena gali lubang lain lagi untuk tutup lubang yang aku bukak sebentar tadi.. dah tu bila nak berakhir??? tu sebab aku terasa aku tak layak ada di sini. aku bukan menyenangkan orang tapi bertambah susah. aku taknak digelar opportunist. untuk hari ni je aku dah sentap! sms demi sms masuk bertanyakan dimana janji aku dulu. senangnye aku memungkirkan janji padahal aku la yang menetapkan janji tu. tapi kalau boleh aku mmg nak elak janji yang aku buat tu. ingatkan boleh ilang ikut angin je tapi ye la.. xkan la boleh lawan dengan organizer electronik yang dok digonggong merata tu kan? sah2 la ada reminder kat situ. kalau la boleh aku nak buat orang faham ape yang aku nak... terasa bertimpa la sekarang ni masalahnya...jawapan mudah tanpa kompromi yang boleh aku bagi; aku tak sedia lagi. bagi la aku masa lagi. sampai 'time-out' pon aku tak kisah. tambah pulak dengan pelbagai kerenah yang timbul sekarang. buat aku terasa sangat terhimpit... perlu ke aku je yang nak faham orang? xboleh ke orang cuba nak faham aku plak?
betul ke aku layak ada kat sini?