Saturday, May 26, 2012

am i ready?

pusing kanan.. pusing kiri.. macam susah je nak pejamkan mata ni... katil ni plak terasa sempit semacam. takpe la, just semalaman aku kat sini. nasib baik semalaman, kalau bermalam2 macam dulu, haishhh... sumpah melingas nak balik rumah. xsuka la terpaksa melanggar ikrar sendiri; "bahawasanya saya takkan menginap di 'rumah kedua' ini lagi".. tapi ape nak buat, when it's happened then its happened. hurmmmm..... naseb baik la ada orang nak pinjamkan 'menatang' Ipad ni wat peneman semalaman. hihi.. kelakar lak bile mak nak balik dan tanya soklan tipikal..
"mak nak balik ni, xpe ke tinggal sndiri?"
hehe.. mcm tak biasa lak.. kali ni bukan isu pth kaki or tangan, so jangan risau la pasal nak ke toilet. no more 'mangkuk besi' yaw! shejukkkk.... yang penting, aku da cukup besar jadinya tak mengapalah xyah berteman. Ipad pon da cukup.. hik3.
hurmmm... lain plak rasanya dok kat kawasan baru ni. bangunan pon baru dan pemandangan pon agak baru. hehe.. finally my stupid dreams come true. merasa jugak melepak di sini. ingatkan xde peluang dah.. kalo ye pun ada chance, meby bukan di floor ni kot? kat floor forensik mungkin??? heeeee... nauzubillah. buat pe la nak ke situ kn? sunyi sangat.. sejuk plak tu. xmo la buat mak abah menjemput aku dari tempat tu.. nanti pe plak kata orang kn?
kat sini pon kena hati2 memicit punat lif. mana yang alert dengan tulisan pada button2 lif, untung la. mana yang berlagak tau sangat nak turun hala kemana n main ikut pengalaman je, haaaaa... jgn terkejut plak bile terpaksa sampai ke floor yang tak sepatutnya. belajar la dari pengalaman orang.. oh ye, dari floor ni, boleh nampak sekolah clifford! kenangan tu weyh...
hopesfully, ni kali terakhir aku jejak kaki ke sini.. bukan tak awesome tempat ni, awesome n nampak canggih tapi kredibiliti terjejas kalo terpaksa ke sini lagi. bia la reserve pada orang yang betul2 memerlukan katil di sini. pada aku, berehat di rumah da cukup baik. meby kena pertimbangkan smula nak bawak nedbulizer tu balik umah or kumpul duit sndiri, beli dan letak dlm bilik, then tak payah la nak susahkan sape dah. mcm budak2! debu sket, batuk.. kena hujan sket, demam.. bosan macam ni. badan je sihat mcam badak tp dalaman, semua lemau.. teghokk!!!!
pe yang berlaku memang mengajar sangat2.. plez appreciate what i have now. be frank, enjoy and full of satisfaction. senang mulut kata tak takut mati tapi bile Allah tahan sekejap je dari bagi aku nafas td, da terasa sakit sangat.. terasa terkapai2 nak mengejar nafas sndiri dan hanya Allah tau betapa aku nakkan udara tu semula...
bile agaknye semua ni nak berakhir? susah jugak nak mengawal diri dr jangan terbatuk dan jangan demam.. bukan kerja aku smua tu nak elak2.. hurmmm..

am i ready to leave? yet still under big question mark.... gudnyte everybody. may we find our peace.