Friday, December 31, 2010

such a hipokrit...

patut tak aku mulakan dgn gelakkan paling setan di alaf ini???
buahahahahaha... buahahahahaha... wahahahahahahha... haaaaaaaaaa............
eeyy ape ni???
kate org bukan main tapi tetibe ko buat mcm tu xpe plak??!!!
siap dengan penuh daring lagi expose kat laman sosial yang sah2 la boleh menglemerkan diri tu..
keliru beb!
berulang kali aku tengok, sampai nak melelas tgn aku gesel mata ni nak mempastikan gambau tu real ke tak..
tup2.. mmg gambau tu ko upenyer???
hahahahahaha... caitt!!!
ooo... kalo aku yang kua dgn org yg xde kna mengena dgn idup korg, korg ckp aku ntahape2 la.. men kayu 3 la.. curang la.. miang la.. dan la la yg len..
ooo.. korang je la yg setia bagai nak rak smpai dlm kelas pon henpon xpnah lepas.. 
ni ape??? 
siap lage2 pale amek gamba?! aiyooooo.... mane citer yg aku dgr nak sehidup n semati sampai snggup nak benti keje n smbg blaja demi si dia tu?
aik?? mmg la nak berpakwekan dgn warga 'jiran' blok dpan tp xkan la tukar dgn org2nye skali?????
walahwehhhhh.... 
btul la xtvt tempohari btul2 ada agenda terselit...
smbil nyelam minum air n bancuh simen skali.. hahahaha
dr xberjdoh, da dpt jdoh.. dr single da jd in relationship..atau dr in relationship da jadi in relationship wif another people.. kan kan kannn???
ur wish come true rite my fren? harap hdup korg lbih gembira dan brtmbah maju. da xde reaoson nak skit ati n asik gaduh lg.. lepas ni sume bunga2 belaka.... all the best pal..

p/s: jgn plak da dpt berrelationship ngan org 'jiran', awak tinggalkan rumate awak tu. sian dia.. carikan dia teman skali ye.. xde la asik nak ngutuk aku je. hihi...

*such a hipocrite!!
 

Tuesday, December 28, 2010

u shouldn't underestimate me ; thnx pal ; thanx mom and i'll try my best..

situasi 1:
" awk mungkin bernasib baik utk result 1st sem ni.. but i dun think u can handle 4 the next sem n onwards. it become harder n harder.. u should know that. subjek yg diambil sume melibatkan kekuatan memori tapi awak tau bile makin dipaksa, awak makin tak mampu menahan kesakitan n as the result, u'll be emotionally down when u failed to catch the lesson~ as i said before do not force urself n stop being stubborn!"

me says : daym~ u shouldn't underestimated me..

situasi 2:
" yani~ pedulikan pe dia nak cakap.. dia bukan tuhan nak tentukan sume benda. aku yakin kat ko. aku kenal ko dan kenal sgt dgn kedegilan ko. aku ingat lg masa ko 'persetankan' MC sebulan lebih yg hospital bg kat ko tu dan dengan selamba badak ko drive g keje sbb ko ckp -alaa.. yg pth tgn aku, bukan kaki.. so xde mslh nak g keje.. haha! pada ko, selagi ko bleh bangun, menandakan ko sihat la.. ,jdnya, bnda mcm ni jd mslh ke pd ko? aku yakin ko mesti fight jugak kn? aku bangga ko dpt result mcm tu sbb aku tau susah. aku yang dengar pon terasa susah. so yani, keep it up! ko boleh buat punyer.. anggap mcm men badminton je.."

me says : thanx pal! dats y aku sayang ko!


situasi 3:
" anggap la ni hadiah dr mak. tahniah atas usaha yang ditunjukkan n buktikan pada result. mmg la xtinggi tapi semangat juang nak berusaha untuk dapatkan target tu yang perlu dibanggakan. cuba lagi sem depan. letak target tinggi sket dr sem lepas. jadikan hadiah ni sbg menguat semangat n 'gadai-janji jual-beli'.. cagarannye mudah~ setiap sem mesti maintain above 2.50.. kalo berjaya dpt 3.0, secara otomatisnya gadaijanji ni terbatal dan hadiah tu hak mutlak kamu, tidak syak lg! so, will u take this as a challenge?

me says : yup! i'll take it! thanx mom and i'll try my best! love u so much! dan abah juga!!!

conclusion: 2 or more versus 1..

Monday, December 27, 2010

december blues...

bape lame dah eh since last blog? lupe dah.. yg pasti citer kat blog tu mmg men'seyau'kan aku smpi skang.. heee~

pe eh nak citer? macam2 lak rasenye.. dek kesibukan n kesuntukan masa, aku langsung x jenguk 'kekasih' aku yg satu ni. hai mr.blog, pe kabo? jan marah ea, i bz sket.. skang i ade mase utk u. u dengar la citer i ye... : D

ermm.. cuti sem ni aku xrase lame sgt sbb mcm2 aktiviti aku join. Dari Kem U Best, famili trip ke merata tempat, Pastu naik Genting lak utk Kem KAKS.. Smbung lagi ngan trip ke Penang.. Pastu Famili trip lg. Aishh.. mmg xbape lekat sgt la kat umah.. hehe.

Kem U Best meninggalkan berjuta kenangan dan antara kenangan paling indah bile dinobatkan BEST CEO! perghhh.. 1 perasaan yg sukar nak digambarkan sebab kepompong segan n kurang keyakinan tu berjaya aku pecahkan. Yup! bersyukur sangat2 dianugerahkan teamates yg sangat komited n bersatu padu. terima kasih sbb bg aku kepercayaan terajui group kite. Walaupun terlalu banyak halangan, tp Global Legacy Corp xpnah tnduk pd tekanan dan kami berjaya! so sweet!!!!

Ukhwah yang terjalin di Kem u Best, kami legasikan ke Kem KAKS.. keserasian yang wujud menyebabkan kami bertambah mengGANAS!! suke suki je wat sistem barter tukar2 ahli kumpulan demi nak dpt sekumpulan lg. haha.. grup 13 yang paling nakal dok di barisan paling atas adelah grup yang  paling sporting n agressive. gile jahat! sgt suke menari n bersemangat mase menyanyi. kami enjoyed dengan kem tu. Tapi kami msih buktikan kami boleh buat yang terbaik. Kejutan demi kejutan dicipta termasuk la INJURED! daym.. sgt memalukan bile terpaksa OKU smpai la hbeh kem. mujo la xkena dismiss dr kem kalo tak.... aishh!
keprihatinan yang grup aku tnjukkan sgt menyentuh hati aku. thanx guys!

siyes aku rindukan teamates aku.. harap dpt dgn dorg lg bile2 ada aktiviti berlansung kat kampus. nak wat gempak lagi.. hihi

walaupun agak gusar dgn kecederaan, tp aku tetap berkeras nak sambung enjoy ke penang! yeehaaaa.... akhirnya misi tercapai! sampai gak kiteorg ke tempat yang dituju. bak kate mia, macam unta! xtau pe2 pon psl penang.. tapi xde la smpai tercangak2. rileks je beb. maklumlah da bese travel. hihi... walaupun dimulakan dgn aksi mini prank oleh sal, alhamdulillah plan berjalan lancar.. bertambah lancar sampai extend 1 malam lg! haha.. tu la kegilaan spontan yg dibuat. injured tidak menghalang sebab tujuan ke sana da jelas.. we want to enjoy! Tapi yang tak tahan tu, dah kena mini prank, aku terkena plak prank lg dasat.. ya rabbi! memang dorg nak kenakan aku bersungguh 2 rupernye.. hahaha. Tapi sis, akk btul2 maksudkan pe akk cakap.. i love u guys so much n mmg xnak bnda2 mcm tu terjd. Akk anggap korg da melepasi se tahap lgi dlm ilmu prankers. keep it up guys. 1 day korg akan mastered ilmu ni.. hahaha.. daym terkena aku.. cisss!!!
-> QB mall, pasembor, feri, pdg kota baru, rojak~rojak~, Nasi kandar baris, empangan, main ombak, last dinner-satey, ns greng, rojak~rojak~ dan men buble gun<-
daym memorable!

since dr penang dorg dok sibuk psl result, aku juz nak hibernate n xnak ckp lgsung psl tu.. da mmg xleh check pon sbb financial. so balik dr penang aku ke mestech utk tgok result. ALHAMDULILLAH.. syukur ke hadrat Allah yang amat2 sebab aku lulus semua! cell bio pon lulus!! tak percaya tp aku terima.. Thank u Allah! KAU Maha Mendengar.. : D

Sebelum tirai 2010 dilabuhkan, nikmat n Rahmat Allah yang tak pernah putus tu membuatkan aku bertambah gembira. Mak.. mak la yang terbaik dari segala yang terbaik. Mak xpernah menghampakan anak2 mak n mak tetap tersenyum bile tau anak2 mak mampu buat setiap yang diusahakan. Hadiah dr mak xpernah sikit malah bertambah besar! terima kasih mak... sayang mak sampai mati. Abah pon same.. doa dr abah n mak yang tak ptus2 tu menguatkan lg keyakinan kami. Aku anggap itu hadiah tahun baru, hadiah besday utk setiap tahun akan dtg n hadiah atas segala2nya! ani xkan mntak len dah.. enough 4 me. mak ngan abah tggu hadiah dr ani lak yea....

Sunday, December 5, 2010

halemak.. seremm~

patut ke tak patut aku nak bercerita sekarang?
da kul 12.40 tgh malam ni... alemakk~
tapi kalo xciter skang.. da xpanas lak nnt..
ah! citer je la....
kisah ni dalam berlaku dalam perjalanan balik dari merapoh petang tadi..
kalo ikutkan, xsepatutnya selewat tu aku patut stay kat umah ju..
siap awal, aku bleh balik awal... 
maklumla.. aku bawak adam sekali.. adesss..
tapi disebabkan satu 2 perkara yang tertangguh, so terpaksa la aku delay nak balik..
memang hati tak berapa sedap sebab jam da kul 6 ptg lbh kurang.. 
lagi lmbat aku bertolak, maknanya lagi gelap la "kawasan' tu terpaksa aku lalu... 
alahai.. tawakkaltualallah je la..
dengan keadaan hujan renyai, so suasana jam 6.30 ptg tu da gelap macam maghrib..
hati berdebar2 n trus tertnya2 dlm hati..
"sempat ke tak aku lalu Bukit Tujuh tu sebelum maghrib?"
aku xleh nak bukak mulut dan bertanya pada adik n akak ipar sebab aku tau, soklan killer tu mmbuatkan kiteorg lagi seyau..
sume pompuan beb!
dorg rely atas aku utk bwk dorg balik dengan selamat..
aku kuatkan semngat, doa bnyak2 agar dipermudahkan sepanjang perjalanan tu..
hari makin gelap dan aku anggarkan, memang xkan sempat nak lalu 'kawasan' tu sblm maghrib..
mak n abah dok asyik tpon bertanya da lalu blom tmpat tu, da lepas blom.. adessss.. tertekan aku!
aku da sepakat ngan adik.. ckp je da lepas 'tempat' tu.. nak nyedapkan ati mak abah je..
aku paham dorg risau sbb 'kekerasan' tmpat tu mgkin effect kat adam nnt..
mujur la adam tido spnjg perjalanan... 
kiteorg pon sume snyap je.. aku kosentret pd jalan sbb ujan renyai dan makin gelap.. tiba2...
"korang banyak2 bca ayat kursi yea.." 
terkjut aku sebab jae tbe2 ckp mcm tu..
aku da mule rase sram sjuk sbb.. sbb jae ade kelebihan dapat rasa kehadiran 'dorang'..
daym!!
aku mmg xptus2 bc ayat kursi dr stat aku drive lg..
tp tndakan suspens jae tu menmbahkan ggup aku..
yg buat aku bertambah seyau.. "bukan ke ni bukit tujuh???" astaghfirullahalazim... plez not now!
kat 'kawasan' tu mmg la bnyak kete menemani kiteorg spnjg mndaki bukit tp apsal iswara ni xlarat nak panjat???
terpaksa guna gear 2?? alamak!!! bukan berat sgt pon org dlm kete neh... adessss....
aku tekan lg mnyak bagi berderum naik bukit tu.. by hook or by crook! go iswara go! jangan la wat hal kat tgh2 bukit ni.. sbbnye, ramai yg ckp..
" besenya yang kena kacau kat bukit tujuh ni, driver2 yg hala ke KL la.. yg hala ke kelantan, slalunya eksiden je.."
ya rabbi!!!! jangan la weh! ade baby lak tu dlm kete ni.... ketar2 dah tgn aku tp aku kena kuatkan semngat! demi famili aku kat dlm kete ni.
yang kat sebelah aku, mkin kuat baca ayat kursi.. sah! dia dpat rasa..
akak ipar aku da stat psg azan dr nset dia dan dkatkan dgn adam. aku mmg doa sgt2 lindungi adam!
adam tu yg paling fragile. aku xnak la dia plak yg kna bukan2.. nak2 dek bnda2 kat bukit tu..
Alhamdulillah, dalam gugup n kerana semangat yang ada dalam kete tu, kiteorg brjaya mengharungi bukit tu!
aku xciter bnyak, trus pcut utk blah dr kwsn tu..
jam da dkat kul 7.15.. aku tau aku mmg da lwat tapi baru aku perasan.. eh? lajunye aku bwk?? xsmpai sejam pon dr merapoh ke lipis? goshh!!! ni da tahap bahye! aku kna slow smula sbb nyawa famili kat tangan aku..
da jauh dari kawasan serem tu, baru la aku beranikan diri bertanya jae.. dia dpt rasa ke?
yup! dan benda tu seolah2 mengejar kiteorng...
DAYM!!!!! siyes??? fuhhh... mujo la aku mmg ditakdirkan xleh rasa n nampak. kalo tak.... xdpt aku bygkan pe leh jd...
dengan saki baki semangat yg ada, aku truskan drive dan selamat sampai ke umah tepat jam 7.35.
aku mengotakan janji utk balik sblm 8..
dan smpai skrg aku still seyau2.. tobat aku xnak lwat dah!
n aku perlukan jae bile aku jln ke tempat tu... aishhh!
Tenkiu Allah for bringing us home safely...

p/s: pada yg nak lalu kawasan tu-bukit tujuh..(jln kuala lipis-merapoh), sila hati2 sbb kwsn tu mmg bhya dan bnyak gile eksiden melibatkan mati2 jadi kat stu. plezz alert n jgn mndu scra mem"pigblind"!