Thursday, April 28, 2011

huwarghhhhhhh!!!!!

gile ah mcm ni! satu bende xleh nak msuk.. yg asik klua masuk~JAMBAN je.. Tak larat gak macam ni. hari ni je da masuk dabel+dabel dose= quadro dose! haih.. ne leh jadi ini macam. mau addicted semula. choiiiii... mintak jauh ler. serik nak sakitkan dorang mcm sem lepas. tak pasal je wat keje menggile. Tapi nampak jugak dah tadi separa menggila.. tido yang sangat lewat (serupa tak tido) kemudian bangun sblum ayam berkokok.. da start gila dah tu. bila xreti dok diam dan mula terasa dahaga je, petanda awal la overdose. hyper da menyerang. mulanya terasa tak nak g kelas wrap anat tapi tetiba terasa xde pe nak buat kat bilik so gerak la jugak g kelas. bawak baju skali untuk dobi. bersiap bagai sang kilat... hehe! aku tau ade yang nak marah aku bergegas jugak nak g kelas padahal rehat tak cukup. tapi nak wat camner?! stay kat kiam pon macam xdapat pe.. da la rindu kat orang tu tak suda2, dok lagi nyeksa diri dalam bilik sensorang. baik la aku henyak g kelas. dalam kelas, tak habeh2 aku ngacau yah. hahaha.. nasib ko la yah.. bagus gak msuk kelas tadi, rase refresh.. da siap kelas, macam2 xtvt buat.. g print+fotostet la.. g dobi la.. g makan la... smpai la kembali ke kiam semula. naik je bilik, terasa still melantun2. halamak, xleh dok diam lagi la. habeh kipas aku cuci. main air dalam bilik air dan mandi. lepas tu baru la solat dan study semula. study?? yo yo oo je stdy. sumpa xmasuk pe. seksa kot jadi macam ni. even da guna PK, still mengganggu. toilet jugak kna berulang. nyampah! hopesfully ini je sem yang mengganggu aku.. lepas ni xnak dah ganggu sape2.. R.i.P je yang terbaik.. hahaha (macam undertaker daa...)
yang sebenar2nya.. aku tersangat tertekan. biochem ni terasa macam bace buku bahse jerman. xpaham sesen pon. apetah lagi la genetic nanti. ah sudah la dahh~
letih dah aku nak mintak maaf pada semua especially abah n mak. i try my best folks.. orang dah tak larat sangat tapi pesanan abah, orang ingat sampai bila2. selagi boleh bernafas n angkat tangan, teruskan berusaha. biar la sampai mengheret kaki sekalipn. baik abah, orang akan buat! tapi sori sangat2 kalau xdapat buat sebanyak yang abah mak harapkan. janji buat kan??? hik3..
abang, yana, ajeh, jae, iwan, adam, jue~korang jangan lupe doakan aku tau. aku dapat best, korg pon rase manisnya.. hahaha. semanis kurma lak tu. jangan la asik memanggil aku 'konkusi'.. aku xnak dah jadi konkusi. betul2 nak guna otak ni...
mia, bulat, sal, adia~ doakan akk leh guna pale n tangan akk tau. injured tak bermakna akak xleh buat. chayokkk utk korg jugak. walahwehh... kagum beb tgok korg sumer stdy. jeles akak tapi akk paham.. enjin da msuk air dan tukar banyak spark plug macam akk, mmg semput sket nak kejar korg. tapi lek luuu... wa follow lu olz tau.. hik3
baby~ trima kasih sentiasa ada utk saya. maafkan saya kalau saya selalu menyakiti awak. bukan niat saya nak buat awak terluka tapi tu je la kemampuan yg saya ada. bukan nak menyorok tapi kalau boleh, saya xnak awak seksa memandang saya. saya memang da penat tapi saya xkan mengalah. sebab pe awak tau.. i do it for u baby.. 

guyz.. gud luck! akk doakan semuanya suksess. korang da tentu boleh buat. buktikan 503+3 adelah yang terbaik! jangan bagi orang yang memandang rendah pada kite terus memandang rendah. sem depan, biar dorang mendongak. bukan nak riak tapi tu la cabarannya.. 

i love u guys n harap kite berjumpa lg sem depan...

update!

study week da pun bermula. yup.. exam nuu minggu depan je. cam bese aku terkial2 lagi. haha... risau tapi leh wat muke selambe je. teruk betul aku ni! perjanjian tetap perjanjian tapi bayang memungkiri da pon nampak. xde niat pon nak mungkir janji tapi terasa tak mampu untuk memenuhi.. ah sudah la dah! caner eh nak wat????
aku risau neh... nak menulis payah lagi ni... arghhhh!!! mujo la gajet utk pergelangan tangan ni mmg banyak. thnx to KPJ sebab xmenyusahkan aku. kalo pakai tradisional pnyer, mmang kna gergaji dan kikir la bagi trim smpai aku selesa nak meletakkan tangan atas meja n memegang pensel. hahaha.. tak sia2 bayar mahal2. ensem pon ensem benda alah braces ni.. macam main boling dorang cakap.. teehee!
aku pon puas ati walaupun tercedera.. 3 medal dalam gengaman. kalau dapat emas utk badminton, lagi ensem! cukup koleksi utk karnival sukan mestech kali pertama utk aku neh. tapi takpe la, Alhamdulillah, aku still puas. Lantak la org nak kata aku tamak pon.. i do it for the sake of my passion to sports. i meant wat i say laaa.... tak sia2 kan? tapi dek kerana bersukan sangat la ada hati yang merajuk dengan aku. alahaiii... pujuk punyer pujuk akhirnya dia tersenyum smula.. hik3! cair gak dengan pujuk rayu aku.. cuak gak bile dia da start wat SILENCE MOMENT tu. xsuke derr tengok dia mcm tu. aku tau dia risau pasal aku. dun wori sis, i tribute all the medal for u guys. kite juara kan kan kan? dun be sad2 dah ye... skang kite strive utk final lak.. no more injury. swear!
skang aku da macam robocop.. tiap hari ade yang tegur. malu siyot! lebih menakutkan bile lecturer pon pasan. habeh la aku.. musnah la harapan nak ke KSSU lak.. (ade hati tuh! teehee~).. jiwa sukan beb! mane leh dipisahkan tapi...(hahaha.. curik ayat mia lak) ah! ade aku kesah? insyaAllah sihat la tangan ni. tak dapat jadi OC utk MSR junior nanti, dapat men kat KSSU ok la kan? (huhu... macam tak tercapai je nak jadi OC..cis!)
pe2 pon.. tahniah utk semua players.. u guys rock!
Gud luck utk exam nnt.. u guyz will rock the hall...
selamat bercuti utk semua... (aku nak main kat KSSU.. teehee~)
utk NLR.. saya sayang awak sangat2. jangan balik kg la.. meh kite lepak kiam smpai bukak cuti nanti.. hahaha gilo!

yup! This blog was updated with joys and happiness...

Monday, April 18, 2011

guyz.. we've made it! congrates...

sampai sekarang aku tersenyum... terasa gila sangat pada benda dah berlaku semalam. yup, aku bangga! adik2 aku yang aku tengok, ajar dan training same2 dah menunjukkan potensi yang besar! hari2 aku perhatikan perkembangan dorang. hati mana tak kembang bila nampak kejayaan dorang depan mata aku jugak. sebak siot!!!!!
liyana manap~ terima kasih sudi bersemuka dengan akak. yana dah buktikan yana boleh. maafkan akk xdapat bagi saingan semalam. jangan takut pada tekanan sebab tekanan itu dari diri sendiri jugak. tahniah! emas mmg milik yana
mia~ akk bangga dengan mia.. tersangat bangga dan berterima kasih sebab mia nak dengar pe akk ckp. mia pon da buktikan mia boleh buat. xpe, jadikan ni satu pengalaman. akk akan bawak mia dan yana melalui pengalaman yang akk penah rasa dulu. dunia tournament badminton. nice game n gud job sis!
liyana razali~ yana pon jadi kebanggaan akk... setia dan sokongan padu yang yana tunjukkan buat akk tersentuh. its ok yana, kali ni yana tak bermain tapi semangat yang yana tunjukkan buat akk lebih boost! tanpa yana kat sebelah akk, akk mungkin xcapai pe yg yana nampak semalam. thnx sis!
sal~ maafkan akk terlalu degil. walaupun sal mndiamkan diri, akk tau sal pon ttap menyokong akk. injured ni akan pulih. dun wori sal.. we will enjoy mcm biasa nnt.
konklusinya.. kita da berjaya! emas, perak dan gangsa hak kita warga 506. sangat manis kenangan ni. kite bolot sume!
akk sayang korg sume n akan bersama korg smpai bile2.. next time emas hak kite sume. insya allah

Saturday, April 16, 2011

wrap~

dah lama rasanya tak update blog sendiri.. agak bz kebelakangan ni.. ntahape2 disibukkan, aku pon tak pasti. skang nak amek kesempatan untuk 'wrap' semua cerita yang berlaku dalam masa 2 minggu ni..
~ walaupun dah 2 minggu berlalu sejak dari tarikh itu, aku nak ucapkan 'selamat hari lahir' pada adik aku yana... hepi besday dear. love u so much!
~ tahniah kepada semua committee english week, especially pada head committee yang bertungkus lumus nak menjayakan english week tu. alhamdulillah semua berjalan lancar dan sangat memorable.. bak kata miss intan, "saya sgt terharu dengan kerja yg kamu semua lakukan"
~ abah, jgn takut dengan operation yang dah doktor jadualkan. kiteorang ada dengan abah nanti. kite same2 harunginya ok?! go abah go.. cepat sihat tau. nanti adam boleh main ngan atuk lagi...
~ minggu sukan da nak mula... yani, take care of urself sbb xde org nak tgok n dengar pasal kamu dalam kesakitan lagi... go rubedo go!
~ berita baiknya... dari semua game yg ditawarkan. aku sekali lg mengulang ketamakkan.. hahahahaha!!!!

macamana la aku nak mengharungi minggu yang penat sekali lagi....~

Monday, April 11, 2011

sori sis!

minggu lepas merupakan minggu yang traffik untuk aku. Macam2 benda berlaku dan susah aku nak terjemahkan. dengan tak semena2 abah dan mak ada di kajang dan kena ke hospital serdang~dalam minggu tu jugak aktiviti "english week" berlangsung~sukan yang digembar gemburkan dah mula memanggil2 untuk hadir mesyuarat dan kesimpulannya aku terlalu penat. aku cuba bagi komitmen yang secukupnya dan komited pada setiap agenda yang yang melibatkan aku dan SUMPAH AKU PENAT. bukan nak mengungkit tapi sekadar nak mengakui kemampuan diri yang sememangnya semakin merudum. Aku cuba kejar semua tapi masih ada yang tercicir. Bila keinginan yang kuat untuk memberi komitmen bergabung dengan fizikal yang penat dan ditambah dengan tenaga yang semakin kurang akibat menahan kesakitan.., aku jadi seorang pemarah! emosi sangat terganggu dan menganggap semua orang tak menghargai aku... sis, maafkan akk sebab terburu2 dan mengikut telunjuk iblis dengan memarahi awak. awak tak salah... akk sendiri yang bodoh sebab terlalu emosi. kamu jauh lebih penat dari akk,, i'm so sori..... akk yang underestimated diri sendiri. Tahniah atas kejayaan awak menerajui committee dan menjayakan program minggu lepas. salute utk kamu sis! akk bangga bekerja bersama awak sebab manifesto yang awak kibarkan, nampaknya awak da mula kembangkan. i can see it.

maafkan akk terlalu bodoh dan akk sayangkan kamu LR...

Tuesday, April 5, 2011

disappointed!

aku memang tengah marah sekarang.. nothing much to say juz one word~ DISAPPOINTED
malu+tak bertanggungjawab+mengambil kesempatan+STUPID!= BEST COMBINATIONS ever....
sumpah aku dah tak rasa nak join pon pebenda tah aktiviti yang dorang anjurkan sebab sampai ke akhir pon takde sumbangan yang aku buat. kalau orang lain rasa hepi sebab xpayah buat macam2 kerja tapi aku TAK HEPI!!! bukan aku la kalau nak masuk2 AJK tapi haram sebijik meeting pon aku penah join?! apatah lagi xde benda aku buat! siyes bongok!! thnx guys.. meeting tu memang sesuka hati boleh dianjak dan diganjak kemane2 dan bila2. tu la rule mestech yang aku kena ikut. i juz have only a pair of hands and legs.. i try to do the best as i could according to schedule but how come u guys rearrange it juz like dat? i'm messed! terkejar2 macam bangsat ke sana ke sini juz untuk tambah penat but nothing! it's sucks man! senangnye jadi aku.. juz sit and relax, at the same time i am the committee in charge??? hahaha.. hell yes! banyak orang aku nak ucapkan terima kasih.. kat mak n abah sebab sudi ada untuk anaknya di sini, kat kawan2 sekeliling yang sangat memahami, pada lecturer yang sangat bermurah hati membatalkan kelas, pada seluruh warga malaysia la senang citer! sememangnya jadi aku ni sangat mudah! sape nak tuka tempat ngan aku? aku offer skang....

status sebenar hati aku: aku sangat kecewa... permintaan mudah; tolong la keluarkan nama aku dari jadah ajk pe tah ni. i'm not respecting others as team-mates by taking advantages on u guys. its against my law.

Saturday, April 2, 2011

sweat-sweat evening....

fuh!!!! da lame gile tak basah macam ni... sampai boleh perah beb baju! masyuk nak mampos sessi training tadi. thanx pada ex-coach dan co-coach merangkap best fren aku, mat ajeh.. korang seksa aku hidup2 la weyh.. ternyata aku memang da ilang langsung stamina. nak kejar nafas sendiri pon parah sangat rasanya. athma attack plak tu! terasa down sekejap tadi tapi mujo la dorang xputus-putus bagi semangat. hehe.. bak kate dia,
" ingat semula saat gemilang awak dulu, insyaallah skill tu kembali pelan2. juz relax n follow back ur trail of training before.."
haah.. memang nak start smula training macam dulu tapi kesempatan tu terlalu sempit. aku macam dah tak reti nak susun jadual. asyik meraban buat benda bukan2 je sejak dua menjak ni. haishhh....
sepatutnya aku xboleh buang terus budaya bersukan dan exercise yang penah aku buat dulu. kan da susah sekarang.. dengan badan da berat macam blue hippo, tah macamana nak kembali ke life yang dulu... asyik mengah je :(
petang tadi je dua game aku training.. ping pong dan badminton. da lame gak aku tak main ping pon tapi alhamdulillah skill xpenah hilang. Tinggal nak sharpen semula dan coordinate semula step. dasyat betul mat ajeh ni.. semua benda dia boleh main. da la buat orang geram. padan muke da senak! main2 lagi ngan aku. pe2 pon, thnx sebab sudi mengasah semula skill kakak ko ni. mlm nnt kite smbung training ye coach.. mungkin malam ni ex-champion UKM akan join kite. yearhhhh idop kak siti!!! tak sabar rasenye nak "swing bat" kat kak siti. jangan marah tau kalau bola kena ke dahi. biasa la kalau yang junior lebih bertenaga dari senior. consider la faktor umur tu kan mak kan.... mak kena ingat, semua yang berlaku itu ketentuan Ilahi dan ani swing kerana kasih sayang.. hahahahahaha
masa lunch tengahari, aku da gitau pasal sukan ni. bile sebut nak join badminton, dorg angguk je. bila sebut ping pong, still dorg angguk.. bowling pon, paling lambat pon nak angguk, setengah minit je. tapi bile sebut " orang pon join gak bola tampar".. aku ingat dorang angguk rupa2nya...
" bola tampar? kan memang xboleh main??? jangan cakap nak menampar bola jugak."
uikssss... nape plak korang tak angguk?? halamak... alaaa, tu kisah dulu. da lame kan~ takkan la tak boleh lagi kot.
" xcukup lagi sukan nak join sampai semua nak rembat? how much is too much, nur hayani.. susah sangat ke nak faham yang awak tu perlukan rehat? dah nak exam kan.. dah lupa ke kes yang dulu? sebab karnival sukan awak tergolek kat hospital.. satu lagi, suka sangat ke g fisio???? jangan la degil.."
ah sudah.. bila abah sebut nama penuh ni yang payah... siap bergabung dengan mak nak BOM aku. alaa mak abah, nape nak dikenang benda da lepas.. kali ni juz sukan ringan je. sekejap je kot penatnye.. dulu pon sebab terlalu bersemangat. kali ni tak dah.. i'll be fine, swear! plez give ur bless and permission??? pomiz, no injuries ok?! tenkiu!!!!!!!!!
aku janji sukan sekadar untuk bersukan dan menambah dan berkongsi pengalaman. bukan menambah kecederaan dan low quality of health... dats my agreement.

p/s: abah, bercakap pasal degil, dari mana datangnya sifat tu turun ke anak kalau bukan dari yang mewariskannya? saya la waris jari hantu tu kan??? hahahahaha.... abah pon same la. banyakkan berehat ye abi.. nanti mak marah! hehehe.. love u guyz so much

i love being sweats!

home sweet home~

im home...!
Alhamdulillah sepanjang perjalanan balik takde aral yang melintang. Selamat gak sampai walaupun kaki dah agak krem melayan jem di hiway ampang. sepatutnya lagi awal boleh sampai tapi da terlewat hampir 2 jam sebab jem yang takde roti boleh disapu tu betul2 menghanginkan aku. sampai tak bergerak langsung! xpaham aku pebenda yang menjadi 'tol' kat tengah hiway tu sampai terkemut-kemut kereta nak bergerak. Bila sampai ke poin yang dikatakan punca jem, tup2 laju dan lancar lak perjalanan.. pelik! ade la hujan sket2 kat satu dua tempat tu tapi xlebat. Xde la risau sangat.. kalau hujan lebat pon ape la salahnye kan.. aku bukan bawak moto! hahahaha.. pe daa nak dipikirkan sangat..
sampai kat bandar lipis, sempat la turun ke pasa malam dan merewang jap. dahaga sangat... turun cari air jambu spesial. xjupe pon tapi 2nd choice tetap ada.. COKE la... kui3. xde yang menarik kat pasa malam sebab rasenye mesti da ade makanan kat rumah. da terbayang2 nasi panas ngan telo dadar garing resepi mat iwan... nyum2!
kat garaj sume kereta ada.. eh, bumble bee je xde. maknanya abah ke masjid la tu. malam ni dia xde kuliah kat masjid besar agaknye. kalau ye pon ade, mesti mak da sound kate xyah g. ye la.. minggu depan da nak wat prosedur jantung, bawak2 la berehat ya abi..
dari jauh lagi da nampak abang membebel2 kat mesin basuh outdoor. banyak baju la tu kena basuh. hahaha.. sape suh timbun bebanyak.. esok mula la berebut hanger dan tempat penyidai.. pe daaa
aku plak da macam penyamun, naik umah ikut pintu dapo.. da pintu depan kunci! mujo ade pintu yang terbukak..
sayup2 da dengar suara boyfie aku menjerit2.. kat mane dia ye? teruja giler nak jupe si dia.. cara gelak2 macam hepi sangat.. haaaa! tu dia my dearie boyfie... tengah gurau2 ngan uncle ajeh dan acik jae upernyer.... elop mr.adam! hehehe... ensemnyer dia. mula2 nampak malu dan tergamam tapi bila acik dani humming lagu hawaiian 5 O, terus terangguk2 dan gelak.. dats my boy! rindunya nak gomol dia... aku ltak beg dan trus dukung dan sondol perut.. hahahaha dia geli. menggelupur plak tu. Terasa ringan adam ni. orang tua2 cakap dia tengah meringankan adan sebab nak berjalan dah. Tapi mak cakap, adam malas lak skang ni. asyik nak merangkak je. suh berdiri, dia tak nak.. takpe, give him time.. bnyak lg masa kan adam kan.. tak sampai setengah jam menggomol adam, bahu terasa terkehel plak.. adam menggelupur kuat sangat! aduuu adam, acik xleh injured dalam masa terdekat ni.. acik nak main la... daym! sori2 bukan salah adam.. geez, no injuries plez!
terpaksa la letak adam semula dan betulkan bahu.. ceh, wat malu kompeni je balik umah trus cedera!
hahaha... where is icepack! acik dani perlukannya.. huwaaaaa.
atuk adam pon balik time2 tu jugak dari masjid.. tak pasal je acik dani kena soal siasat pasal pe pegang bahu dan nak icepack? ni injured sbb sukan ke? dah2 la sukan tu... nnt x exam lak nnt.
haishh abah, jangan la pikir bukan2. sket je.xsakit sangat la. bukan sebab sukan pon.. (tolong la jangan halang orang nak sukan... huhu)
so, secara keseluruhannya, aku tengok sume orang sihat. alhamdulillah.. yang penting sense of humor semua orang masih ada termasuk abah. he seems ready for the procedure. hopesfully he'll be fine...
it's juz me la... im sick of missing them! huwarghhhhh..... siyes aku rindu kat adik2 aku..
paling teruk, aku rindukan si manja aku... sepanjang jalan aku juz drive sebelah tangan dan sebelah lagi aku letak pada seat sebelah.. biasanya bukan seat yang aku pegang.. tangan dia. :(
cepat la masa berlalu... aku takut dia lupakan aku bile aku tinggalkan lame2....

im coming home.. coming home.. tell the world im coming home~

Friday, April 1, 2011

dah April??

Siyes? da april?
alahai cepatnya masa berlalu... bulan depan dah final exam. sekali lagi aku terasa nak pasang tali 'bungee' dan terjun dari tempat setinggi2nya. Nak lepaskan semua dan jerit sekuat2 alam menentang graviti yang menjunamkan aku ke bawah gaung. sesungguhnya AKU BELUM BERSEDIA!!!!! ya Allah, terasa payahnya nak berada setara dorang semua.. kenapa ye? Kenapa mesti semester 2 menjadi semester cubaan yang teramat sangat untuk aku.. Dulu pun sama.. Keputusan menjunam jatuh dalam semester ni la! Kalau nak dikenang kejadian2 yang berlaku waktu tu, sumpah aku tak nak kenang! Tapi... aku tak faham, kali ni aku diuji lagi dalam 'zon semester 2'... dimana silap aku sampai pisang terpaksa berbuah dua kali untuk aku? keliru beb! sangat keliru..... aku tak nak perkara yang sama berulang dimana aku terpaksa 'drop 1 gear' sekali lagi untuk menggerakkan kereta aku. TAK NAK! aku tak pernah kisah graduate lewat 1 semester berbanding kengkawan yang len tapi aku tak nak buang masa dah.. kena sedar beb dan berpijak pada realiti yang aku terlewat dan dah delayed banyak benda... tolong lah, aku dah tak nak drop2 gear ni.... :(

imran~ tolong saya. saya xnak 'dadah' bantu saya. help me get thru this by my ability
mak & abah~ sori sangat2 sebab orang macam tak mampu nak penuhi harapan famili..
korang adik-badik aku~ woihh... jgn la ejek aku.. ce cuber bg semangat kat aku neh. tau la pale aku da rabak. konkusi bagai2... korg cerdik2 kn? bagi la sket enzyme kecerdikan korang kat aku.. sian la kat aku...
jue~ plez stand behind me!!! aku nak dengar bisikan semangat ko macam ko pernah bisikkan pada aku dulu.. aku nak semangat ko!
mia, yana, sal, adia~ keep be by my side plez! akk perlukan korang...
LR~ plez hold my hand.. akk perlukan kekuatan awak.... im drowning!

tolong!!!!! im sinking!