Tuesday, November 30, 2010

DENGKI...

perkataan yang sangat beracun....
i'm poisoned!
even aku dah xusik orang... tapi orang still nak kacau aku..
lebih menyakitkan bile guna cara pengecut macam tu..
teruknya aku sakitkan ati orang sampai orang susah nak maafkan aku...
daym!
apsal yea? pe lg yg aku ptt buat?
sebabnye bila aku diam, orang tetap wat sial dengan aku....
apetah lagi kalo aku betul2 wat bising...
skang ni dorang pandang aku btul2 mcm anjing...
benci smpai tahap aku melintas pon dorg nak ludah..
bukan setakat melintas, nmpak bayang aku kat dinding pon dorg rase nak mati sbb benci..
so how?
should i stay n fight or juz leave and vanish?
emmm.....

Sunday, November 21, 2010

Hepi besday to me...

yup! genap 28 tahun dah..
tua? nope! its juz a number.. makin otai ade la!
pada aku, selagi aku boleh menakal, aku menakal!
even aku dah berkeluarga dan bercucu.. aku nak dorang sume knal aku macamana aku sekarang.. xde yang berubah, insyaAllah~


untuk besday aku kali ni, aku xde wish list..
wish aku sumenye berjalan lancar even xikut plan dan under plan..
alhamdulillah.. setakat ni 85% berjalan lancar..
mane lagi 15%? entah la.. aku sendiri xjupe ke mane ilangnye yang baki tu.
nanti la trace semula..
yang pastinya aku berpuas hati dengan 85% tu.. cukup la tu kan?


oh ye.. hari ni jugak ulang taun kecederaan aku kan?
hepi 2nd year "bukak 8 jait" atas pale!
dari 30 jait, pada 20/11/2008 la, cuma 8 jait dibenarkan buka.. haha! kira hadiah la tu..
janji ade bnda nak diingati pada tarikh bertuah ni..
tapi xla berapa bertuah bile mengenangkan kesan yang aku rasa dan tanggung..
rasa agak down bila kesannya da mula nampak..
terngiang2 lagi kata2 doc..
~aku mungkin ilang/ kurang mampu dah nak memorize, memahami dan paling kecewa.. maths ability aku.. fade away! daym...
tapi aku anggap tu satu cabaran dari dia.. dia bukan tuhan nak tentukan segalanya.
aku nak buktikan sesuatu.. kecederaan boleh dirawati dan sembuh 1 hari nnt. 
insyaAllah...
merangkak la macamana pon, aku kna cuba... chayok!!
haa.. ni la wish list aku! nak cari semula 'barang' yang ilang tu...


sempena besday kali ni aku nak ucpkan infinity terima kasih untuk:-
Abu Talib's famili...
abah & mak ~ the best mom & dad ever! aku xkan tukar dengan sape2 pon kedua manusia ni. sangat hebat dan idola kami sampai bila2. kelakar, tegas, sporting, cool, high value, spontaneous, so nice dan terbaek la! proud to be ur daughter... 


abang, ajeh, jae dan iwan~ korang la adik-badik yang terunggul! sume ciri2 yang ada kat mak n abah, ada pada korang.. tambah sket lagi, gila! aku suke kegilaan yg ada korang sbb kegilaan xsame ngan gila mental.. we juz live our life rite?

yana & adam~ hidup kiteorang lagi ceria dgn kehadiran korang. bertahan la yea sbb roller coster kiteorang panjang lg treknya. untuk adam, banyak lg excitement yg menanti.. tungguuu


kru2 unit 503-kiam:-
mia~ u're the best rumate, right handed person, co-pilot and the lovely sister ever! xsangka kite boleh sekepala dan masuk je ngan keje2 jahat yg dirancang. that's y awk dilantik menjadi vice presiden.. haha! siyesly, mula2 akak agak takut nak dekat dengan korang sume sbb risau kita mungkin tak sehaluan but i was wrong! korang la gam disebalik dabel tape tu. we stick together dan hold each other.. akk harap 'gam' tu trus melekat.. terima kasih mia sebab sudi dengar dan susah payah menasihatkan org tua yg 'kejung' dan degil ni.. mia la 'ju' akak di sini. akk hepi sangat2 bila mia ada dan terasa sgt sunyi bile mia xde, even sekejap! 
dearie sis, love u so much... be my side kick ok? xbest bile kick orang scara solo.. hihi
bye the way, i like n love the surprise so much! smpai skrg akk tersenyum. terkejut sampai hari ni dan terasa.. daym! u got me mia.... terbaek la! teruskan legasi protokol ZON NO TACING ea.. tu la motto paling ideal utk kite sume..


ijan~ the naive one.. ijan, akk janji akk berada disisi ijan sampai la ijan x perlukan akak. slagi akak mampu, akak akan tolong ijan. akk anggap mia dan ijan mcm adik sndiri.. dats y bile akk marah or tegur, sumenya kerana sayang yang berbelah bahagi. dun wori ijan.. jangan rasa susah bile xde orang nak kawan ngan ijan sebab akak n mia ada untuk ijan. hold my hand ok? sayang ijan..


liyana~ hrmmm... ni la adik aku yang paling same dgn perangai aku yang dulu. EGO, INDEPENDANT dan lone ranger.. sedikit2 akak amek masa nak knal manusia nama liyana ni. akak tau mmg susah nak dengar dari mulut liyana betapa liyana sangat menyayangi dan memerlukan mia. terasa keras kan? its ok liyana, kiteorang tau... akak pon amek masa nak sbut perkataan2 tu dulu but lepas belajar, sumenya jd mudah. its ok mia.. juz wait..
akak hepi dan bangga dapat kawan ngan liyana. u smart! akak kagum sangat.. use ur ability to share it wif ur fren ok?! even liyana paling 'alim' antara kiteorg sume, tapi sporting tu yang kami perlukan.. so stay wif us sebab kami perlukan 'ustazah' untuk guide kami.. hihi..
akak sayang liyana dan nak liyana selalu ada dengan kitaorang. so stay!


my best fren, juwita~ even ko da jauh tapi ko tetap dkat dgn aku. semangat ko aku bawak kemana2 dan terpahat keras kat pale aku ni. aku xmngalah ju tapi aku perlukan masa... memandangkan ko da xde kat sbelah, terpaksa la aku bangun pelan2 sbb dah xde yang nak papah aku. tapi jangan bimbang ju, aku tetap akan berdiri semula. ko tau kan perangai aku macamana? terima kasih atas segala2nya.. aku tetap sayangkan ko even ko da bahagi 2 sayang ko tu...


sal, farid, anis, fafa, fizi, nadiah, hanna dan sume yang mengenali akak.. u guys spice up my life! tanpa korang akak mungkin xrasa kepelbagaian dalam hidup akak sepanjang di mestech dan kiam. thanx for giving and with my pleasure i'm taking... sayang korang sume dan harap kite jupe lg nanti, insyaAllah...





Saturday, November 20, 2010

Kenangan terindah~

senyum~ =)
siyesly smpai hari ni aku still trsnyum..
memang xterduga langsung kemampuan dorang create edisi prank yang lebih advanced dari sifu dorang..
surprise party dgn tema "celebrate before twelve" dah pun diatasi oleh "celebrate 4 days before bday"..


daym!! hahaha... korang sume memang rock la..


dari aktiviti berpiknik sampai la ke dinner malam tu, tak terlintas langsung kat akal dorang akan wat camtu.
mood yang agak merudum tu ilang trus dan diganti dengan rasa terkejut yang amat sangat.
apasal la aku tak perasan langsung pebenda dorang plan?
ye la..mane nak perasan. da memang bukan besday aku pon!
macam ade orang pukau je aku malam tu..
"kite pekena desert ye kak?"
"desert? ade ke?"
"ade.. aiskerim ade, desert len ade.."
aku kire orait je la...
sebenarnya mmg agak pelik request tu sebab seingat aku, dalam menu yang aku dok hafal selame ni, mane ade desert?!
tapi ye la.. aku da mcm nanar sebab ingat nak balik je dah..
banyak lagi barang tak kemas dan mud xbape elok..
aku tengok keliling, sume orang dok layan hal masing2.. 
hrmmm.... aku harap sangat cepat la desert smpai, makan dan blah~
tibe2 dari ekor mata, aku nampak la ada bro pekerja restoren bwk benda cahaya2.. 
owh kek.. meby orang sbelah sambut besday kot.. so, biaq pi aihh~


HEPI BESDAY TO U..
HEPI BESDAY TO U..
HEPI BESDAY TO KAK YANIE..
HEPI BESDAY TO U!


wat the..... daym!!!!!
hahahahaha.... siyes terkejut beb!
jantung terasa terhenti..
dahi n tangan terasa berpeluh..
rahang terasa terjatuh!
u got me guys!
Ya Allah... advanced gile dorang celebrate bday aku. awal 4 hari??
adoi la.. mia! balas dendam gak ko eh!
aku speechless dan macam xmampu nak cakap pe2..
juz terima kasih.. terima kasih yang tak terhingga atas ingatan dan susah payah korang plan nak surprisekan aku..


pada aku tu la penutup yang paling memorable!
balik tu yana yang drive dan aku juz dok sbelah dan termenung..
haha.. gile la korang. 
aku terdiam sampai la ke asrama dan....


hepi besdayyyy!!!!! pssssstttttt...
laaaaa... kena lagi! dorang dok spray aku ngan sarang labah2 pulakkk... arrrghhhhh! hahahaha
memang terbaek la! korang da plan kaw2 pnye nak kenakan aku yea... adesss..
aku dok calit kek coklat je kat mia, skang balas aku ngan spray2..
I LIKE!


thanx mia,farid, sal, liyana, ijan dan semua.
akak tak tau nak cakap pe lg dah selain terima kasih yang tak terhingga..
akak sayang korang dan sekarang menjadi teramat2 la sayang!
plez God, dun take them away from me.. plezz..


kite jupe sem depan, insyaallah!





Saturday, November 13, 2010

akhirnya.....

haaaaa..... akhirnya blog berjaya dibuka!!! yeahhhh....
rindunya aku kat ko mr.blog.. ko majuk ngan aku yea.... 
aii.. blog pon pandai nak tacing2 ngan aku.. cessss!!!!


errmmm... skang xbape ade idea nak bercerita sebab baru je lepas gelak2. hari ni hari terakhir exam final dan macam bese terlepas dari bala menjawab soklan tapi belum lepas bala terpaksa menunggu result peperiksaan... cuak!!!
walaupun dalam hati ada runsing tapi buat ms sekarang, aku letakkan kerunsingan tu ke tepi dulu sebab nak raikan hari2 terakhir untuk semester ni same2 ngan adik2 aku yang tersayang...


macamana hari2 terakhir sebelum cuti raya dulu.. perasaan yang sama skang da mula hadir. terasa agak sedih mengenangkan tinggal bape hari je lagi nak balik.. alaa~ i'm gonna missed unit 503 and my sisters... rasa xsanggup nak berpisah sebab dalam masa 4 bulan ni keakraban yang tercipta terlalu asyik dan indah! 
sumpah aku xkan cari yang lain sebab mereka2 ni yang buat hidup aku~HIDUP! tambah lagi nama2 manusia yang aku xkan delete, remove dan block!!


siyesly aku xrasa sedih dan rugi dibuang dari idup org lain sebab mereka2 ni jauh lagi berfungsi dan 'manusia' dari orang2 tak matang macam tu... umur dah x boleh dijadikan ukuran sebab mereka2 yang dianggap muda ni lebih berotak dari grup yang lagi satu...


4 hari je lagi~ :(











Saturday, November 6, 2010

oh! itu ceritanya....

Lepas berhari2 tak bertegur dan akhirnya SMS pembuka bicara... Nampaknya betul la ramalan Rasulullah bahawasanya kita dah berada di akhir zaman.. Bukan mulut yang bercakap tapi tangan! ye lah.. tangan tu la yang menaip sms dan send. senang kan teknologi?


Akhirnya terjawab gak tanda tanya yang dok berguling2 dalam pale otak aku ni. Rupa2nya ada orang tersangat kecik ati dan 'tacing' dengan aku. bukan 1, bukan 2 tapi banyak jugak la dalam list dorang.

Tuesday, November 2, 2010

my blood

Air dicincang takkan putus~even dah bertukar jadi ais sekalipun ikatan aku dan adik beradik xkan berkecai walau dihentak sampai hancur. Bila ais cair, kami tetap bercantum semula...

Thanx guys~ dalam gila, korang tetap supportive. Dalam bersenda, korang tetap serius. Dalam keras, korang tetap ada sentimentalnya. Dalam kasar, korang tetap lembut. Dalam nakal, korang tetap baik hati. Dalam kedekut, korang sangat pemurah... pendek ceritanya, secara mata kasar korang nampak 'dark side' tapi sebenarnya 'bright side' yang lebih terserlah... aku sayang korang!

Aku xtau nak cari mana adik beradik yang sesawan korang! sangat happening dan fun.. makin kita dewasa, makin kanak2 perangai kita. aku suka! klau boleh, aku nak freeze sume moment ni dan biar kite terus enjoy dan fun.

Thanx abang ~ even ko kayu & xpandai nak tnjukkan kasih syg pd kitaorang tp thru adam, kitaorang nampak ko sngt penyayang dan caring.

thanx ajeh ~ ko 'novembermates' aku! sangat happening dan punca segala keriangan dan kegilaan kat umah kita. ko la genius yang lahir untuk memartabatkan kaum kerabat kite. idop mat ajus!!

thanx jae ~ sister, rumates, carmates, side kick, co-pilot, banker, psychologist, right hand person dan segala2 pangkat terbaik untuk ko di sisi aku. thanx sebab menyokong aku dan terus2 bagi semangat.. sebab ko aku jadi kuat dan terasa ada pelangi sepanjang masa. Betul cakap ko, biar la orang baling taik kat kita asalkan kita terus2 bagi bunga kat orang tu. Janji tangan kita wangi. bio la tangan orang tu yang busuk... *sape suh pegang taik.. haha

thnx iwan ~ ko harapan abah n mak nak teruskan legasi dakwah. aku kagum dengan keunikan yang ada pada ko.. dari kecik aku nampak potensi tu dan aku bangga dengan ko walaupun macam2 perangai ko timbulkan. tu lah unik namenye. abang2 n kakak2 ko xde yang nak jadi matang so ko la peneraju kematangan tu. Go Bro, Go!

Thnx mak & abah~ sebab lahirkan fantastic 5 ni. kami mintak maaf sebab terlalu nakal tapi kami da hantar wakil nak banggakan mak n abah. sokong la kami dan kami xkan hampakan mak abah. terasa sunyikan kami xde??? jangan bimbang sebab kami xpernah lupakan mak abah... LUV U GUYS SO MUCH!!!

yana & Adam~ selamat datang ke famili kami. amacam, best tak?????